El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 7 d’octubre del 2010

El secret de la germandat

Mireia Vancells
Edició maig de 2009
Llengua catalana
Pàgines 248

Un llibre entre la novel•la i la història, fàcil de llegir i que t’enganxa des de el primer moment,amb un final trepidant i inesperat.

Els personatges un monjo cartoixa, dos nens, llibres prohibits, intrigues monacals, herbes remeieres...
El llibre narrat per una banda un narrador i un canvi de grafia segons a qui es refereix i per l’altre en Ferrant Ocau, un nen que creix en una cartoixa i que ens explica la seva vida al costat del fra Guillem, el seu tutor, i la comunitat de monjos. On la llei dels silenci era imposada, encara que això no va impedir que fra Guillem i en Ferran es comuniquessin i tinguessin el seu secrets en vers unes actuacions prohibides. Les tropes franceses que ho arrasaven tot. Els ciutadans que treballaven per aquesta gent, anomenats afrancesats. En Simó amb totes les seves cabòries. I altres personatges que fan el llibre amè i interessant.